Nufie

My Churp-Churp

Tuesday, December 20, 2011

Adlin Isytihar ‘Perang’ terhadap Chef Wan di FB!

Adlin Dalam Maharaja Lawak Mega Tersingkir Di Minggu Ke-8

Selebriti dan pelakon terkenal, Adlin Aman Ramli, mengisytiharkan ‘perang’ dengan selebriti masakan popular, Chef Wan, ekoran kritikannya terhadap peserta Maharaja Lawak Mega (MLM) setelah tersingkir dari program terbitan Astro tersebut.Bagaimanapun, Adlin yang berang dengan kritikan Chef Wan pada episod minggu kelapan MLM baru-baru ini mengumumkan bahawa peperangan mereka akan berlangsung menerusi laman sosial Facebook di Fan Page masing-masing.

Anak kepada pelawak terkenal, Allahyarham AR Tompel itu membidas Chef Wan yang membawa kritikannya keluar dari pentas MLM sehingga ke Facebook dan beliau akan mempertahankan diri dengan pandangannya mengenai pengkritik MLM itu sebagai juri program tersebut.
“Guys, announcing ‘A NEW BATTLE FIELD via FB FAN PAGE between ADLIN AMAN RAMLIE and CHEF WAN’.

“It seems like Maharaja Lawak Mega Platform is too small for CHEF WAN to membebel and berleter tentang betapa bersalah dan buruknya tingkahlaku ADLIN sampai dia terbawak-bawak ke dalam cyber space ni menjelaskan betapa ‘rasional’nya dia dalam semua pengucapan dan tindakannya, i’m here to defend myself and share my tots to you all on what i think of Chef Wan as a jury!,” katanya di Fan Page Facebooknya.

Juri MLM yang ditugaskan mengkritik persembahan tersebut, Datuk Siti Nurhaliza menyifatkan Adlin menggunakan ‘prop’ dengan baik namun gagal membuatnya ketawa dengan pengisian lawak jenaka yang dipersembahkan. “Dari segi penggunaan prop tu saya puji..tapi dari segi lawak tu kurang la..takde la bang,” kata penyanyi diva negara itu. Kemudian, mungkin mahu melahirkan rasa kecewanya terhadap persembahan Adlin, Chef Wan menyambung kritikan teruk terhadapnya dengan memberitahu Adlin hanya merapu dan meroyan di atas pentas tanpa lawak sebenar.

“Saya gelak tu bukan kerana lawak you tu, tapi gelak tu apa yang you merapu sangat..meroyan. “That’s what I feel you know..I don’t know..merapu sangat..that makes me ketawa tau..ketawa bukan kerana lawak tu..tapi kerana merapu you tu,” kritik Chef Wan atau nama sebenarnya Datuk Redzuawan Ismail.

7 comments:

BisMi Aishah said...

biasa laa diorg niE..

nk cari point laa tue masing2.. ;)

khairul said...

relax jgn gadoh

akubest501 said...

mmg merapu pun lawak dia....benci tgk...

mR.aSLaN said...

keputusan juri takmo dengar,
yela.. anggap diri professional dalam buat lawak.. tak semua org suka lawak tu.. lalalalla

c'axoera said...

publisiti murahan ler tuhh....xkoser hehe


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-jalanan.html

Ridhwan said...

alahai..adlin dlu kritik org xpk prasaan org lain pon..skrg da kne la buku dgn ruas..klu rse xnk kne kritik, spe sruh msuk MLM..

http://pendapatniaga.blogspot.com/2011/12/psikologi-dalam-perniagaan-part-1.html

misshannajr said...

hahaha..sapa suruh bawa chef jd juri..dia mana besa buat lawak..dia tau api..pisau..tumbuk..lesung batu..yg ganas2 tu..hahaha..mcm budak2 la dorang ni..tak pdn dgn tua..